Dagelijks Leven Hengelo Wilderinkshuis

Restauratie, renovatie, herbestemming en uitbreiding van de Rijksmonumentale “Wilderinksschool” te Hengelo(O)

De school is herbestemd tot een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. In totaal komen er 20 cliënten te wonen. In ieder voormalig leslokaal zijn een tweetal woonstudio’s gerealiseerd en daarnaast ook een aantal algemene voorzieningen zoals woonkamers, keuken en een dagbestedingsruimte.

Op het voormalige schoolplein zijn een aantal woonstudio’s achter het gebouw gemaakt. Op deze wijze is de school op zijn meest originele wijze intact gebleven en zijn er geen doorbraken in de authentieke kap.

Door nauwe samenwerking tussen partijen is de procedure op een snelle manier doorlopen. De bestemming inclusief de benodigde vergunningen zijn binnen een periode van drie maanden verleend.

Bij dit project hebben wij, in opdracht van Dagelijks Leven, het projectmanagement verricht van locatieonderzoek tot en met het verkrijgen van alle benodigde vergunningen.

Rijksmonumentale Wilderinksschool

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op door het formulier hiernaast in te vullen of door te bellen naar 053- 4311226 of 06- 20499532.