Contractmanagement

Afspraken maken

In de bouw worden veel afspraken gemaakt, bijvoorbeeld met de opdrachtgever, partners, onderaannemers en leveranciers. Veel van deze afspraken worden vast­gelegd in contracten. De afspraak is doorgaans een bepaalde prestatie te leveren met een betaling als tegenprestatie. Afspraken dienen nagekomen te worden en als ze niet nagekomen (kunnen) worden of er nieuwe inzichten ontstaan dan moet hierop geacteerd worden.

Het vastleggen en beheersen van deze afspraken is contractmanagement. De afspraken kennen een bepaalde samenhang en worden vastgelegd in contracten. Met die afspraken verdelen de partijen ook de risico’s. In de bouw zijn deze contracten afgelopen jaren steeds complexer geworden.

Bij het integreren van ontwerp, onderhoud en soms ook financiering, moet er controle plaats vinden op de daadwerkelijke uitvoering en realisatie van deze afspraken. Onderdeel van het contractmanagement is dat afspraken en belangen van meerdere stakeholders moeten worden beheerst.

Aalten Toezicht

Bij het integreren van ontwerp, onderhoud en soms ook financiering, moet er controle plaats vinden op de daadwerkelijke uitvoering en realisatie van deze afspraken.

Bjorn Kienhuis

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op door het formulier hiernaast in te vullen of door te bellen naar 053- 4311226 of 06- 20499532.